duminică, 25 ianuarie 2015

Tarta cu cirese

Tarta cu cirese: 

Ingrediente pentru aluat: 

  • 500 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 6-7 linguri apa rece

Ingrediente pentru umplutura:

  • 700 gr cirese fara samburi
  • 1/2 esenta de migdale
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 3 lg faina
  • 1 ou mare
  • 1 lg de unt ( pt uns forma de copt )

Mod de preparare: 

Se framanta un aluat de tarta care se pune la rece pentru cel putin 30 min.
Se pregateste in acest timp umplutura.
Inr-un bol separat amestecam ciresele, cu  esenta de migdale, zeama de lamaie, zaharul si cele 3 linguri de faina.
Se intinde 3/4 de aluat intr-o foaie cu care imbracam forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se adauga deasupra umplutura.

Din compozitia de aluat ramasa, se intinde o foaie subtire, si se taie fasii pe care le asezam deasupra de umplutura in forma dorita. Se intorc marginile inauntru si se preseaza cu ajutorul unei furculite.
Se unge tarta cu un ou batut si se introduce in cuptor pentru aproximativ 45-50 min la foc potrivit.
Rezultatul?? 

Sa aveti pofta buna!  :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu