duminică, 25 ianuarie 2015

Paine de casa

Paine de casa !

Ingrediente:

  • 450 gr faina
  • 225-250 gr apa
  • 4 lg ulei
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lg-ta de miere
  • 8 gr sare

Mod de preparare: 

Se pune faina intr-un vas, si in  mijloc, adaugam drojdie si le amestecam impreuna.
Facem o gropita in mijloc si adaugam apa calduta , uleiul, sarea si mierea si incepem sa framantam cca 10 min.pana sunt incorporate toate ingredientele si alauatul devine elastic.Se pune la crescut pentru 40 min.
Se aseaza apoi in forma pentru cuptor unsa sau tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 20 min. 
Se incalzeste cuptorul la 220 grade si inainte de a baga painea la cuptor o ungem cu un ou batut si presaram deasupra seminte.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu