Banuti Fantezie !
Ingrediente;
- 5 oua
- 6 lg de zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 5 lg de ulei
- 5,6 lg de faina
- 5 lg de nuca macinata
- 1 budinca de vanilie
- 1 budinca de ciocolata
- 1 ciocolata alba
- o ciocolata neagra
- esente: migdale, rom
- 1 litru de lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Separat se bat galbenusurile cu zaharul.
Punem intr-un bol cele doua compozitii impreuna si amestecam usor prin miscari circulare de jos in sus cu un tel.
In timpul amestecului, adaugam zaharul vanilat,uleiul, praful de copt amestecat in prealabil cu faina, nuca macinata si esentele.
Turnam compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt si introducem in cuptor la foc potrivit.
( Nu deschidem clapa cuptorului in priemele 25 de min.pentru ca blatul sa creasca si sa se ridice frumos! )
Crema:
Preparam pe rand, in vase separat, cele doua budinci de vanilie si de ciocolata.
( Intr-o cana dizolvam praful de budinca in putin lapte.
Punem pe foc restul gramajului de lapte amestecat cu 3 linguri de zahar.
Cand acesta fierbe adaugam praful de budinca dizolvat si amestecam usor,cu o lingura de lemn, pana cand budinca se ingroasa).
Glazura:
Topim pe baie de abur tableta de ciocolata alba.
Cand s-a topit de tot, adaugam cate o lingura de uleisi amestecam usor cu ajutorul unei linguri de lemn. In total trebuie sa adaugam aproximativ 3 linguri de ulei ( nu mai mult! ).
In acelasi mod procedam si cu ciocolata neagra.
Mod de asamblare:
Cand blatul este copt, il scoatem din cuptor si turnam pe jumatate de blat budinca de vanilie si pe cealalta jumatate,budinca de ciocolata.
Se da la rece pentru ca budinca sa se intareasca.
Cand este gata pentru taiat, preparam glazura ( nu mai repede, pentru ca sa nu se intareasca).
Cu ajutorul unei forme inalte rotunde ( eu am folosit un pahar cilindric cu marginile foarte subtiri), taiem cercuri din prajitura.
Pe cele cu budinca de ciocolata le vom decora dupa forma dorita cu glazura de ciocolata alba, iar pe cele cu budinca de vanilie, le vom decora cu glazura de ciocolata neagra.
Astfel capata contur " Banutii Fantezie" .


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu