duminică, 10 mai 2015

Amandina

                                  Amandina Cake 

Ingrediente

  • 6 oua 
  • 1 cana de zahar
  • 150 gr. margarina
  • 2 plicuri praf de copt
  • vanilie
  • 1 1/2 cana faina 
  • 2-3 linguri cacao

Mod de preparare 

Se bat albusurile spuma ,apoi se adauga zaharul in ploaie, mixand incontinuu. Adaugam galbenusurile, putina sare, margarina ( la temperatura camerei), praful de copt, cacao si faina.
Blatul se coace intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, la 180 grade.
Dupa ce este gata, il scoatem din cuptor si il lasam la racit.
Cand blatul este rece, se taie in 24 bucati egale, apoi fiecare bucata in doua.
Jumatatie de jos se pun intr-o tava si se insiropeaza, apoi se pune crema si jumatatile de deasupra pe care le insiropam si apoi adaugam glazura.
Fiecare bucata o asezam intr-o tava, apoi ornam cu frisca deasupra.
Introducem tava in frigider.

Sirop 

  • 2 l apa ( eu pun 1,5l)
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamaie si portocala
Se fierbe apoi se ard 6,7 linguri zahar.
Se lasa la rece apoi se pune rom.

Glazura 

Se topeste ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra ( 300gr -400 gr) pe baie de abur, apoi se pune smantana de gatit ( 150ml-200 ml).

Crema

Nutella dupa gust ( 3/4 borcan) amestecata cu frisca batuta ( frisca vegetala).


                                                          Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu