marți, 17 februarie 2015

Carrot cake

Carrot Cake !

Ingrediente ( pentru o tava patrata mica): 

Pentru aluat:

  • 1 portocala de marime mijlocie
  • 140 gr. stafide 
  • 200 gr faina ( mai completati pe parcurs, daca e nevoie)
  • 1 lg de  praf de copt
  • 1 lg de bicarbonat de sodiu
  • 1 lg de scortisoara
  • 2 oua mari
  • 140 gr zahar
  • 125 ml ulei rapita ( eu am folosit ulei de floarea soarelui)
  • 4 morcovi 

Pentru glazura:

  • 100 gr. branza de vaci ( quark cheese) 
  • 100 gr. crema de branza fina si nesarata 
  • 3 lg de zahar
  • 1/2 lg de coaja de portocala rasa
  • 1, 1/2lg de suc de lamaie 
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare: 

  1.  Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se tapeteaza tava cu hartie de copt.
  2. Radem portocala de coaja si o stoarcem de zeama. Turnam apoi sucul de portocala intr-un bol, peste stafide, si le lasam la inmuiat.
  3. Separam un ou, albus de galbenus. Albusul il punem intr-un bol mic, iar galbenusul intr-un bol mare. Peste galbenus  adaugam al doi-lea ou intreg ( albus + galbenus) si impreuna cu zaharul le mixam. Adaugam apoi uleiul, si faina amestecata cu praful de copt, si mixam in continuare.
  4. Turnam peste compozitie si sucul de portocala si stafidele.
  5. Albusul ramas il mixam impreuna cu bicarbonatul de sodiu si  apoi il adaugam si pe acesta peste intreaga compozitie. Tot aici adaugam si morcovii rasi pe razatoarea mica si storsi de zeama.
  6. Compozitia trebuie sa aiba o textura groasa, sa cada greu. Daca este prea moale, atunci trebuie sa suplimentati cu faina.
  7. Se introduce prajitura in cuptor pentru aprox.40 min. la foc potrivit.
  8. Separat, pregatim glazura: mixam crema fina de branza impreuna cu branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, si sucul de lamaie.
  9. Cand prajitura este coa[ta, o lasam la racit si doar apoi ii punem glazura deasupra. Ornam cu scortisoara si introducem in frigider. 

Pofta Buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu