duminică, 15 februarie 2015

Tiramisu

Tiramisu! 

Ingrediente:

  • 1 cutie mascarpone 
  • 1 cutie crema de branza fina si nesarata
  • 1 cutie de 200 ml frisca lichida
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 120 gr zahar 
  • 1 esenta de ROM
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 pachete cu doua randuri de piscoturi 
  • cafea 
  • cacao ( pentru decor)
  • cateva capsuni sau zmeura ( pentru decor) 

Mod de preparare:

Se incepe cu prepararea cafelei.
In timp ce cafeaua se raceste, pregatim crema:
intr-un bol mixam galbenusurile impreuna cu zaharul.
Adaugam peste crema de mascarpone si crema de branza.
Intr-un vas separat  batem frisca impreuna cu zaharul vanilat apoi amestecam cele doua comozitii peste care adaugam 3/4 din esenta de Rom.

Aveti nevoie de 2 tavi de cozonac/chec( marime potrivita),pe care le tapetati cu folie transparenta de bucatarie, lasand marginile foliei sa atarne in afara.
Inmuiem piscoturile in cafea ( timp de 1 sec.fiecare), si le asezam in tava in forma dorita.
Adaugam peste un strat de crema si apoi iar piscoturi insiropate in cafea si apoi iar crema, si terminam cu un strat de piscoturi.
Strangem folia si bagam tava la frigider pentru cel putin 2,3 ore.
Inainte de servire, scoatem tava din frigider, desfacem folia de deasupra si punem drept capac, un platou in forma dreptunghiulara, dupa care intoarcem forma de copt, si astfel Tiramisu va ramane pe platou pentru servire.
Se pudreaza deasupra cu cacao ( cu ajutorul unei site), si se decoreaza cu jumatati de capsuni sau zmeura.

Pofta Buna! 


Pofta Buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu