duminică, 1 februarie 2015

Moussaka

Moussaka ( Musaca) !


Ingrediente:

  • 10 cartofi de marime medie 
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 2 cepe 
  • 1,2 morcovi
  • 200 gr mozzarella rasa
  • 1 cutie de smantana pentru gatit ( frisca naturala)
  • condimente: delikat, sare, boia, busuioc verde,cimbru....etc

Mod de preparare: 

Se caleste in putin ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras.
Cand legumele sunt gata se adauga carnea tocata si condimentele.

Separat fierbem cartofii in coaja sau curatati de coaja( eu i-am fiert fara coaja), insa nu ii fierbem foarte tare.

Pregatim un sos bechamel in urmatorul mod:
- punem intr-o cratita de dimensiune mica, 2,3 lg de ulei.Cand aceste este incins, adaugam 2 lg de faina si cu ajutorul unui tel, amestecam.Stingem compozitia cu putin apa fierbinte.
Pe masura ce amestecati cu telul in compozitie, aceasta se ingroasa, de aceea veti suplimenta mereu cu apa fierbinte, cate putin , cate putin.
Adaugam peste smantana pentru gatit si condimente precum: delikat, un praf de sare, verdeturi proaspete.

Mod de asamblare:

Taiem cartofii sub forma unor felii rotunde, si asezam primul strat, in vasul uns in prealabil cu ulei.
Peste, turnam jumatate de compozitie de carne si apoi adaugam desupra jumatate din sosul bechamel.Repetam acest procedeu pana cand vasul este plin.
Modul de asamblare trebuie sa se termine cu un strat de felii de cartofi deasupra peste care turnam restul de sos bechamel si presaram mozzarella rasa.
Se poate decora cu verdeturi proaspete tocate ( patrunjel, busuioc...etc).
Se pune la cuptor pentru 20 min pana cand se topeste mozzarella si capata o culoare frumoasa.

Pofta Buna! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu