Turta Dulce
Ingrediente:
- 2 oua
- 200 gr zahar
- 4 linguri miere
- 4 linguri ulei
- 1 cana de lapte
- 1 lg-ta de amoniac
- 1 lg-ta de bicarbonat
- 1 lg-ta de cuisoare macinate
- 1 lg-ta scortisoara
- 1 kg faina
Mod de preparare:
Primele 4 ingrediente se amesteca. Se adauga apoi lapte caldut, amoniac, bicarbonat, aromele si la urma faina. Se face o coca potrivita, se framanta, se intinde foaie si se taie cu formele. Se coc pe hartie de copt si cand sunt reci se ung cu glazura.
Glazura:
2 albusuri de ou mixate pana cand se spumeaza. Adaugam 200 gr zahar si mixam in continuare pana obtinem textura unei glazuri.
PS: pentru DECOR, eu am folosit si creioane de glazura colorata de la Dr. Oetker!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu