Pudding Delight!
Ingrediente:
- 300 gr biscuiti ( petite beure, sau orice fel)
- 100,110 grame de unt topit
- 500 ml lapte
- 2 banane
- 2 lg crema de nutella
- 4 lg de unt de arahide fluid ( eu am folosit de la Solaris )
- 22,5 lg amidon porumb
- 2 lg cacao
- 50 gr de ciocolata neagra
- 200 ml smantana de frisca
Mod de preparare:
Zdrobim biscuitii in blender si apoi adaugam peste ei, untul topit. Asezam aluatul sfaramicios intr-o tava de tarta (dreptunghiulara si detasabila) unsa cu putin unt in prealabil, si introducem in cuptorul preincalzit pe 10 minute la o temperatura de 180 grade.
Separat impartim laptele in doua jumatati egale. 250 ml il punem pe foc imreuna cu zaharul si 250 ml il amestecam cu amidonul si cacaoa, iar cand laptele de pe foc incepe sa fiarba, turnam compozitia de cacao si amestecam la foc potrivit continuu, cu ajutorul unui tel.
Cand budinca s-a ingrosat, adaugam si crema de nutela si o lasam deoparte sa se raceasca pentru cateva minute.
Cand blatul din cuptor este usor rumenit, il scoatem si il dam la rece.
Intr-un bol de marime potrivita vom mixa smantana de frisca. Adaugam 3 linguri de unt de arahide si amestecam usor. O dam la frigider pentru 10-15 minute.
Si acum haideti sa asamblam minunile astea toate:)
Turnam budinca de cioco peste blat si nivelam cu ajutorul unei linguri.
Deasupra asezam peste toata suprafata un strat de felii de banana.
Apoi vom orna cu crema de frisca si arahide.
Vom decora cu felii de banana, fasii de ciocolata neagra si vom desena in forma dorita cu lingura de unt de arahide ramas.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu