duminică, 14 august 2016

Valurile Dunarii


Ingrediente aluat :

  • 200 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 275 gr faina
  • 2 lg cacao
  • visine fara samburi

Mod de preparare:

Se spumeaza margarina impreuna cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga apoi pe rand cele 5 oua amestecand continuu, apoi praful de copt si cele 275 gr de faina.
Compozitia se imparte in doua: o parte ramane alba si o parte se amesteca cu cacaoa. In tava tapetata in prealabil cu hartie de copt se toarna compozitia alba in strat subtire si peste ea cea maro (in care introducem din loc in loc visinele fara samburi). Se da apoi la copt la o temperatura potrivita.

Ingrediente crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3,4 lg zahar
  • 125 gr unt
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare:

Dupa ce preparam budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic ( eu folosesc doar 400 ml lapte si 3,4 lg de zahar), se lasa la racit. Cand aceasta este deja rece se incorporeaza cele 125 gr de unt spumat in prealabil si sucul de la o lamaie. Apoi se intinde pe blatul scos de la cuptor si deja racit.

Ingrediente glazura de ciocolata:

  • o tableta de ciocolata cu lapte ( sau amaruie, depinde de preferintele fiecaruia)
  • 2,3 lg de ulei

Mod de preparare:

Tableta de ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca impreuna cu 2,3 lg de ulei. Se toarna imediat pe prajitura si cu ajutorul unei linguri din metal se uniformizeaza pentru un aspect cat mai neted.


Pofta Buna! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu