Ingrediente:
- 100 grame de gris
- apa
- sare ( dupa gust)
- o ceapa
- putin bulion si zeama de lamaie
- boia de ardei ( dulce)
- maioneza ( de preferat maioneza de soia)
Iata si reteta pentru MAIONEZA DE SOIA:
Intr-un vas pentru blender ( ingust si mai inalt) se introduc:
- 100 ml ulei de rapita
- 50 ml lapte de soia ( cu calciu sau simplu)
- o lingura de suc de lamaie
Se blendeaza la viteza potrivita pentru cateva secunde pana cand se ingroasa. Daca totusi intampinati probleme, mai picurati din cand in cand cate o picatura de ulei si blendati din nou.in final va iesi o maioneza consistenta si mult mai sanatoasa decat cea normala.
Mod de preparare:
Se fierbe grisul impreuna cu apa si sarea. Dupa fierbere se lasa la racit si apoi se adauga maioneza si ceapa tocata marunt. Se coloreaza cu putin bulion si boia de ardei. Adaugam si putin suc de lamaie si apoi servim cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu