duminică, 14 august 2016

Carnaciori vegetarieni


Ingrediente:


  • drojdie (cat o nuca)
  • 3 lg de lapte
  • 1 lg de gris
  • 2 oua
  • o mana de nuca macinata
  • 4 lg pesmet
  • 1 ceapa
  • 4,5 catei de usturoi
  • 1 lg-ta vegeta
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei

Mod de preparare:


Se amesteca drojdia, laptele si lingura de gris si se lasa la dospit penru o ora.
Se adauga apoi ouale si nuca macinata, pesmetul, ceapa si usturoiul pisat.
Condimentam cu vegeta, sare, piper si boia de ardei. Se framanta bine cu ajutorul unei linguri de lemn dorind sa obtinem un aluat nu prea vartos. Lasam pret de cateva minute sa dospeasca impreuna.

Cu ajutorul mainilor vom modela carnaciorii, trecand aluatul inainte de modelare putin prin faina. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei incins. Se intorc pe ambele parti si cand sunt gata se toarna jumatate de pahar de apa peste tot continutul si se acopera cu un capac pentru inca 2, 3 minute, pana cand nu va mai fi apa in vas.

Pofta Buna! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu