Eclair
Ingrediente:
- 200 ml apa
- 76 gr faina
- 4 oua
- 120 ml ulei
- 1 praf de sare
Crema 1:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri de budinca de vanilie
- 7 lg de zahar
- inghetata de cacao
Mod de preparare:
Se pun apa si uleiul pe foc.Cand apa fierbe se adauga faina amestecand treptat cu ajutorul unui tel. Se stinge focul si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Se incorporeaza apoi oaule pe rand ,amestecand mereu cu mixerul, si apoi se aseaza fasii de aluat pe hartia copt si se dau la cuptor pana cand capata o culoare usor rumenie.
Cand sunt gata coapte, se scot din cuptor si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se taie in jumatati si se umplu cu crema de vanilie preparata in prealabil, sau cu inghetata de cacao.
Pofta Buna!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu